Avoimet Kylät -päivä toteutetaan verkossa – Kylät tuottavat verkkosisältöjä kanaviinsa

TIEDOTE SUOMEN KYLÄT RY:

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Avoimet Kylät verkossa -päivä toteutetaan 13. kesäkuuta. Päivän toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista, kuvagallerian vanhoista kuvista, kyläkolumnin, kylähistoriikin lyhennelmän tai vaikkapa podcastin kylän elämästä. Kylä tuottaa ja päättää sisällön ja päivän tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen.

– Kylien brändi on parhaillaan hyvä, joten nyt kylissä on nyt oikea aika ottaa digiloikka, kertoo Suomen Kylien viestintäsuunnittelija Anssi Ketonen.

Päivän yhtenä teemana on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset löytävät paremmin kylien ulkoilumahdollisuuksien pariin. Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien tuottamaan sisältöön. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät.

Tarkoituksena on innostaa suuri määrä kyliä mukaan tuottamaan erilaista sisältöä, jotta päivän näkyvyys saadaan hyödynnettyä tehokkaasti. Samalla päivään tuotettu sisältö toimii kylien markkinointimateriaalina koko kesän ajan.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on kylien omat verkkosivut ja Facebook. Kylä julkaisee materiaalin omalle sivuilleen tai kanavalleen. Lisäksi päivän materiaalia voi julkaista kylän Youtube-kanavalla ja Instagramissa.

Avoimet Kylät verkossa -päivän toteutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä. Ilmoittautuminen on auki 31.5. saakka ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi.