Ilmoita kyläsi mukaan Avoimet kylät -päivään!

Talven taittuessa kohti kevättä on aika alkaa suunnitella kesän tapahtumia: nyt on siis oikea aika ilmoittaa teidän kylänne tai korttelinne mukaan Avoimet kylät -päivään!

Tapahtumaan ovat tervetulleita osallistumaan kaikki paikallisyhteisöt, voitte olla pieni kylä tai kaupungin lähiö – kunhan haluatte kutsua suomalaiset tutustumaan kyläänne. Avoimet kylät -päivänä sadat kylät ympäri Suomen järjestävät omannäköistään ohjelmaa, ja oten voitte itse vapaasti päättää, mikä on teidän kylänne juttu. Ohjelmat ovat vaihdelleet Avoimet kylät -päivän viisivuotisen historian aikana laidasta laitaan: toiset järjestävät suuria toritapahtumia, toiset klapitalkoita. Myös erikoisuudet ovat sallittuja, letkunheiton MM-kisat tai 24/7-karaoke käyvät hyvin ohjelmaideoiksi.

Kun järjestätte tapahtumanne Avoimet kylät -päivänä, saatte tapahtumanne mukaan tapahtumakartallemme, jolla vierailee tapahtumapäivänä ja sen ympärillä tuhansia kävijöitä. Lisäksi saatte käyttöönne päivän ilmeen mukaisia mainosmateriaaleja, joita voitte hyödyntää tapahtumaa mainostaessanne. Osassa maakunnista toteutetaan myös yhteisesitteitä ja kierroksia alueen kylillä. Suomen Kylät ry markkinoi tapahtumaa valtakunnallisesti, ja maakunnalliset kyläyhdistykset omilla alueillaan. Avoimet kylät on näkyvä tapahtumapäivä, johon kannattaa lähteä mukaan!

Mukaan tapahtumaan ilmoittaudutaan oman maakunnan yhteyshenkilölle, jonka löydät Yhteystiedot-sivulta. Osallistujat keräävät pääosin maakunnalliset kyläyhdistykset (paitsi Pohjanmaalla myös Leader-ryhmät), jotka toimivat kylien yhteystahoina tapahtumaan liittyen. Lisätietoa oman alueesi Avoimet kylät -päivän ilmoittautumisesta löydät parhaiten alueesi maakunnallisen kyläyhdistyksen verkkosivuilta.

Jos et tiedä kehen olla yhteydessä, voit laittaa viestiä myös tapahtuman koordinaattorille Marianne Liitelälle, marianne.liitela(at)suomenkylat.fi