Lauantaina aukeaa lähes 600 kylää

Avoimet kylät -päivään on ilmoittautunut mukaan tapahtumia viimeiseen päivään asti, ja nyt mukana on lähes 600 erilaista tapahtumaa – katso kaikki tästä!

Päivän tarkoitus on osoittaa, että ympäri Suomea löytyy elinvoimaisia ja omaleimaisia kyliä – joko vierailukohteeksi, vapaa-ajan vietto- tai asuinpaikaksi.

Lähes 600 kylää on ottanut haasteen vastaan omalla tavallaan: tänä vuonna ohjelmassa on sekä perinteistä että vähemmän perinteistä tekemistä. Löytyy markkinoita ja kirpputoreja, suosittuja ovat myös erilaiset kyläkävelyt ja -kierrokset sekä talkoot. Ohjelmassa on myös useita kesä- ja kyläkahviloiden avajaisia ja kahvitteluja. Vähemmän perinteiseen makuunkin on tarjolla vaihtoehtoja, tapahtumalistalta löytyvät esimerkiksi rantaongintakisat, kahvakuulajumppaa, kelluntaa, match showta ja lentopalloturnausta. Tapahtumista löytyy myös lukuisia nimenomaan lapsiperheille soveltuvia ohjelmia, on lastenfestareita, koko perheen pyöräilytapahtumaa ja kotieläimiä.

Oikeastaan voisikin kysyä, puuttuuko tapahtumalistalta jotain – vaikea on keksiä!

Jollet vielä ole valinnut vierailukodettasi tai kohteitasi, kurkkaa sopivat vaihtoehdot kartalta ja lähde huomenna #kylille!