Tiedote: Kylät avaavat ovensa lauantaina 6.6.

avoimetkylat_logo2015_suppeareunainen

Kylät ympäri Suomen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan kylien toimintaan, kyläläisiin sekä kylien palveluihin Avoimet Kylät –päivänä lauantaina 6.6.2015. Päivän aikana on mahdollisuus poiketa lähikylillä, tutustua itselle vieraisiin kyliin tai vaikkapa tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemiin.

Avoimet Kylät –päivä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa valtakunnallisena. Järjestelyjen taustalla ovat Suomen Kylätoiminta ry sekä maakunnalliset kyläyhdistykset. Avoimet Kylät –päivä on lähtöisin Satakunnasta, jossa päivää vietetään jo kolmatta kertaa. Päivä on ollut sekä kylien että kävijöiden suosiossa ja niinpä teemapäivästä haluttiin tehdä valtakunnallinen. ”On tärkeää nostaa kyliä esiin hyvinä asuinpaikkoina ja yhteisöinä, joissa on valtavan upeaa toimintaa”, sanoo päivien järjestelyissä alusta asti mukana ollut kyläasiamies Hanna Ruohola SataKylät ry:stä.

Päivän tarkoituksena on tuoda esille kyläelämää sekä kylien aktiivista toimintaa ja tarjontaa koko maan laajuisella tempauksella. Päivä on myös erinomainen mahdollisuus kaikille maallemuutosta tai vapaa-ajanasumisesta maalla haaveileville käydä tutustumassa kylien tonttitarjontaan ja palveluihin.

Avoimia Kyliä löytyy Hangosta aina Utsjoelle saakka ja niissä on tarjolla monipuolista ohjelmaa kirpputoreista ja kahviloista teatteriesityksiin ja nuotan vetoon. Kylien ihmiset ottavat tulijat lämpimästi vastaan, joten tervetuloa kylään!

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Päivän järjestämisestä, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

Suomen Kylätoiminta ry eli SYTY edistää valtakunnallisesti kylätoimintaa ja muuta paikallislähtöistä kehittämistä. SYTY toimii maaseudun kehittämistä edistävien järjestöjen ja kylien valtakunnallisena yhteistyöelimenä.

Sivuilta www.avoimetkylat.fi löytyy päivään osallistuvat kylät ja tapahtumat kartalla, alueiden yhteyshenkilöiden eli kyläasiamiesten yhteystiedot sekä taustaa päivästä.

Lisätietoja alueiden kyläasiamiehiltä tai valtakunnalliselta koordinaattorilta:
Hanna Ruohola, 044-357 6181, hanna.ruohola@satakylat.fi (valtakunnallinen koordinointi ja Satakunta)